Aikido u Srbiji - 50 godina - NAFS

Sportska manifestacija „Zlatni aikido jubilej“ održana je 20. oktobra 2018, u organizaciji Nacionalne aikido federacije Srbije, povodom obeležavanja 50 godina aikida u Srbiji.

Na događaju je učestvovalo preko 480 aikidista iz 48 klubova iz Srbije, kao i brojni gosti iz Makedonije, Slovačke i Hrvatske. Sponzori događaja, KimTec i Erste Banka, omogućili su besplatno učešće svoj deci ispod 12 godina.
U okviru manifestacije održan je aikido seminar za odrasle i aikido seminar za decu, u sportskoj hali „Ranko Žeravica“, na kome su treninge vodili Velibor Vesović 7.Dan (Srbija) i Mikele Kvaranta 6.Dan (Švajcarka). Majstori Vesović i Kvaranta nose titule šihana (učitelj učutelja) i njih dvojica su decenijama unazad imali jak uticaj na razvoj aikida na ovim prostorima.

Specijalni gosti „Zlatnog aikido jubileja“ bili su aikido pioniri, osobe koje su postavile temelj aikida koji danas vežbamo, i kojima su dodeljene zahvalnice za doprinos.
Ceremonijalni deo programa namenjen publici bio je takođe besplatan. Gledaoci su juče oko 19h, mogli su da uživaju u embukaiiu (aikido prezentaciji) instruktora iz cele Srbije, čiji je zadatak bio da prikažu svoj stil vežbanja.
Hvala svima koji su se odazvali pozivu i vidimo se uskoro na strunjačama:)